Translate

Thursday, 13 June 2013

Setelah sekian lama menyepi..
rasa rindu lak nak menulis2 balik kat sini..
banyak citer di dengar .. banyak info terkumpul..
tapi tu la masa asyik tak cukup jer ..
tentu ramai tertanya2 bila melihat acc kat server mana ntah tak ingat ..
ada kah nish dah melanggar sumpah sendiri?
"kata takmo main Travian agi .. tapi main gak ..pooodahh!~ "
hahahaha itu lah antara kata2 yang sampai kat nish

Bagi yang betul2 kenal nish .. 
memahami mengapa nish ambik keputusan berenti Travian .. tentu tersengeh2 jer bila tengok acc  tu..
sebab ramai sangat yang bertanya .. hehehe sebagai tuan punya nama tu .. ikhlas la nish bgtau kat sini..
tu bukan acc nish..
nish tak bertravian lagi
cukup dah hidup nish tunggang langgang .. nish hilang kawan .. nish kena kutuk maki .. cukup la .. cukup








Tuesday, 26 February 2013

TEKTIK KEJI DALAM TRAVIAN

Hahaha tentu tertanya2 Mengapa? Kenapa? Tajuk topik Nish kali ini macam tu kan :)

Sajer jer sebab tetiba teringat dari pengalaman yang lalu..  
Ramai sanggup buat apa sahaja dalam Travian ni.

1. RANK PEROMPAK

Tektik ni nish sendiri pernah terkena masa pertama kali nish menceburi dunia Travian ni.
Cara nya : Minta IZIN hahaha best nyer perkataan tu .. minta izin kat kawan untuk merompak kampung2 dier. 
Nanti2 bayar balik :) Samada dengan mengizinkan kawan tu rompak balik atau hantar resources.

Tektik ni selalunya berlaku saat2 terakhir untuk "mengekalkan" kedudukan dalam rank perompak.

**sedih giler dapat kawan yang macam ni**




  

Monday, 25 February 2013

Multiple Attacks (ii)

Kali ni sekadar nak menambah yang tertinggal dalam tulisan Nish seblom ini.

Terimakasih abang Idham kerna mengingatkan Nish tentang hal yang Nish terlepas pandang.

Sebelom menghantar serangan .. pasti kan HERO di buka kasutnya :)

kang tak pasal2 hahaha HERO/Hammer sebatu kedepan lebih laju dari Sweeper . 


 

Thursday, 14 February 2013

PENCEN BERSARA RESIGN sebab IMPIAN Semua dah Tercapai

Mula2 kan .. terpikir nak buat macam pemegang Mohor Di Raja tu buat tau 

Ala~ "dengan ini saya .. mengishtihar kan bahawasa nya saya .. memang dah rasmi berhenti bermain Travian ni .. sejak .."

Pikir2 balik hahaha ngader tol.

Cuma tu la memang lebihkurang gtu la sebab mengapa Nish menulis kali ini.

Masih ader yang tak percaya .. Nish langsung tak ader bermain dalam Travian ni lagi.

Sekarang Nish senang macam ni. Berkongsi2 ilmu dengan yang baru nak bermain.

Game ni best sebenarnya asalkan kita set Target kita nak apa.

Bagi Nish semua yang Nish impikan dari mula bermain pada Tahun 2009 .. semua impian nish tercapai.

(A) 3 kali menang WW secara berturut2 3 tahun (hatrik)

TAHUN 2010 menyaksikan kemenangan PERTAMA WW yang Nish pegang menang bersama account Autopilot bersama2 kengkawan dari ally MY-NE

TAHUN 2011 kemenangan KEDUA bersama WW Nish dual dengan Tuan Punya account -TT- 

TAHUN 2012 menang untuk kali KETIGA nya dengan simbol " BERSATU KITA BOLEH GEMPUR APA SAJA" melalui account kepunyaan Sangbelang.


  (B) Account Travian yang lengkap.

Tahun 2012 Nish bangga sangat sebab tercapai juga impian mencipta account yang serba boleh. Account Jengkingmerah bertindak sebagai :

(i) Account fully support CROPS ke WW. Menghantar hari demi hari lebih 1 juta crops ke WW.  
(ni biasa la kot .. account perompak tapi puashati la jugak)



(ii) Ada 340k lembing (defender)  
(yang ni memang Nish bangga sebab bukan mudah nak nengok account hammer ader defend sebanyak ni)


(iii) Ada 2.3k RAM atau Pelantak (ni biasa2 jer)

(iv) Ada 9.7k CATA (yang ni pun biasa2 jer )

Semua dari SATU account dan semua di jaga sendiri takde menumpang kat account lain

 TROOPS DALAM JENGKINGMERAH


  
 bersambung


 



  

MULTIPLE ATTACKS in SAME SECOND

Tang nak buat serangan banyak2 dalam saat yang sama haha baik Nish ngaku jer .. memang Nish selalu koma tang ni..

sebab ..

1 - Nak buat serangan banyak2 dalam masa yang sama ni .. memerlukan PC yang gagah perkasa .. kalo macam PC tua Nish ni .. ades .. hahaha no komen.. kang majuk PC ni .. camne Nish nak wat update lagi nanti.

2. Kelajuan internet yang di gunakan juga memainkan peranan penting.

ok .. mula2 set TARGET. 
Kata kan lah .. kita nak target Multihunter la kan ..

so letak TARGET ke  (1|0)  

Gambar bawah ni contoh koordinate yang nak di serang / Target





Lepas tu ikut seperti gambar dibawah.
Click la banyak mana waves serangan yang nak dibuat tu.


Atau tekan CTRL dan dan tekan banyak mana tab serangan yang hendak dihantar.



Selepas itu letak la banyak mana askar yang nak dihantar mengikut tiap2 waves2 tersebut.


Seperti yang nish tulis kat atas tadi kan... TARGET kita nak hantar waves ke MH.

Letak la koordinate macam kat bawah gambar kat bawah :
 
PERINGATAN : Mode Serangan NORMAL 

dan Mode BANTUAN bila nak Snipe serangan yang masuk ke kampung kita atau kampung kengkawan, pun boleh guna cara ini untuk menghantar bantuan

atau

Sekira nya nak buat latihan .. hantar mode bantuan ke kampung kengkawan / oasis

Practice Make Perfect

OK Seterusnya dah siap semua2 diatas 

- Click kat FILE
- Click OFFLINE MODE

    

Selepas Click WORK OFFLINE baru Click HANTAR ASKAR

dan akan jadi macam gambar dibawah :


Pergi balik kat FILE tadi , Click sekali jer WORK OFFLINE tu untuk menjadi online balik.

Kalau Nish .. Nish suka kecik kan window tu sekecik yang boleh .. hanya nampak 1st tab dan skit2 jer 2nd tab tu. 

Macam gambar kat bawah :

 

Kemudian RIGHT CLICK kan Tab pertama yang nampak tu. Tengok gambar dibawah :

 
Akan kuar pilihan RELOAD ALL .. seperti gambar dibawah


Bila Click kat RELOAD ALL tu tadi akan nampak macam ni :



haaaa~ bila dah nampak macam kat atas tu ..
bacer Bismillah dulu..

pastu .. cepat2 sepantas2 yang boleh tekan RESEND tu sampai habis.




hehe abis dah .. ALL BEST OF LUCK





 

Wednesday, 13 February 2013

BACKSTABBING SPY

SPY jenis ni pula jenis orang yang menghasut atau membunuh bila orang tak tengok..  
Tapi bila berdepan pula bukan main ramah .. baik.. kira senang cakap la.. tak sangka :)

Contoh gambar yang nish bagi dibawah berlaku pada Tahun 2010.
SPY tu adalah leader kepada satu ally konfred.

  

SPY ni tertangkap pun semasa kiter buat spot check mengejut. Tak sempat mendelete IGM2. Antara nya
IGM diatas



 
 

PARASITE SPY

SPY jenis PARASITE ni sebenarnya yang paling banyak.

Dibawah adalah gambar SPY yang Nish sempat ambik gambar dalam server TS1 2012

 
Untuk menangkap SPY jenis ini , sentiasa buat spot check.

Sila perati kat mana troops defend dier berada.
Macam contoh gambar diatas , SPY tu letak wira kat Capital musuh.

Sebab itu nish tekan kan kat sini , kalau nak buat spot check .. buat secara mengejut. Jangan sesekali bgtau bila .. pukul berapa nak buat spot check. 
Biar SPY tu "panas"

Hanya MM kan : akan di lakukan spot check dan MT bila2 masa sahaja akan masuk kedalam account samada melalui sebagai Sitter **pasti kan sebagai sitter yang FULL ACCESS (atau senang cakap la ok.. mintak password... hahaha ni at your own risk la k )




Gambar diatas pula .. 
nampak kan.. bila serangan di laku kan keatas account tu .. terserlah "tuan punya account SPY " tu menjadi pembela di situ :)


Abang IMI .. adik minta maaf tau hehe guna gambar2 diatas...untuk contoh jer yer bang ..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...