Translate

Thursday, 28 June 2012

REAL FAKES ???

Mission!!~ Mission!!~ mission!!~ perghh!!~ memang bersemangat bila yang suka serang-serang kampung orang bila dapat tau ada mission akan di jalan kan..
dan rasanya ramai masih tak faham .. mengapa setiapkali nak buat mission .. mesti ada arahan nak kena hantar fakes ..?
Macam leceh jer kan..? Tapi kena tahu.. dengan ada nya fakes (serangan palsu) akan banyak membantu mission yang akan di jalan kan .. untuk mengelirukan musuh .. yang mana real attack .. yang mana hanya fakes..

Travian T4 ni berbeza dari Travian versi classic tu sebab .. server classic hantar sekor askar pun dah memadai ..


Tapi kat server T4 .. askar yang perlu di hantar utk buat fakes tu nampak macam REAL ATTACK memerlukan 21 troops.


Contoh :
21 infantary (askar termurah jalan kaki)
atau nak buat nampak REAL seperti hantar cata :
20 infantry + 1 cata = 21 troops

Ini akan terjadi sekira nya menghantar kurang dari 21  askar 


Tanda ? tu menunjuk kan troops yang orang tu hantar :) kalau nampak macam tu hahaha gelak2 jer la ok :P

 ** in early game .. kalau tengok hanya Wira sahaja yang datang .. hehe lari kan atau hantar sahaja kemana-mana askar yg ada dalam kampung .. samada menumpang jap rumah kawan .. atau hantar pergi merompak .. asalkan takde dalam kampung semasa wira musuh tu datang bertandang :D .. sebab nya awal2 game .. ramai jer yang ingin level up wira masing2 .. so jangan bagi peluang pada musuh anda nak senang2  jer dapat level up ok :)

http://travian-reports.net/my/report/140180c268e 

Thanks abg Faizreek untuk link tu                                     



ART ARKITEK part II

Semua yang nish tulis dalam blog ini.. adalah pengalaman nish sendiri dan bersama kengkawan.. 
dan nish kongsikan bersama sekadar dengan niat ..mungkin boleh di jadikan rujukan pada yang ingin tahu :)
sharing is caring ~

Tips kali ini masih berkisar tentang WW .. 
ada yang bertanya .. mengapa nish letak art arkitek tu dalam Capital? Mengapa tak kat kampung biasa? Dan mengapa nish memilih artifak ARKITEK berbanding dengan artifak DIET?


Menjawab persoalan pertama : 
- satu account hanya di benarkan memiliki 3 artifak:
1. Satu artifak besar dan 2 artifak kecil
2. Semua artifak kecil
** Anda boleh memilik lebih dari 3 artifak dengan cara menjajah kampung yang ada artifak .. tapi kena di ingatkan.. hanya 3 artifak awal yang akan berfungsi


Melalui pengalaman menjaga WW .. nish suka menyimpan sendiri 2 PLAN WW (di kira 2 artifak kecik) dan artifak besar ARKITEK (artifak yang akan melindungi semua kampung yang ada dalam account itu termasuk WW)


Mengapa nish letak artifak ARKITEK dalam Capital..?


Paling penting bagi nish lebih senang nak melindungi artifak tersebut bila diletak kan dalam Capital dengan kapasiti jelapang yang besar , mudah laa~ nak letak banyak mana pun defend nanti dan ..

sebab kedua bagi nish la .. nish tak perlu risau ..tak kan ada cubaan nak menjajah untuk mencuri artifak tersebut nanti.. (capital tak boleh di jajah)


PLAN WW .. tak payah defend .. hanya "lari2kan" sebab..? sesuatu yang sangat menyukarkan bila nak menjaga banyak kampung -ve crops yang teruk - Capital dan WW dah cukup memeningkan kepala.

Adalah sangat penting bagi seorang pemegang WW membina banyak perbendaharaan supaya mudah untuk "melarikan" plan tu nanti

Jom!~ kita lihat antara serangan dalam percubaan nak merampas artifak ARKITEK :)

http://travian-reports.net/my/report/1401548b695 


http://travian-reports.net/my/report/14014950be1,14015028af4,140151a2c4b,14015239f99,140153defa5,140155d38b0,14015717789,140158da01d,1401597584d,140160d5ad9

PERGH!~ KUAT NYER GAJAH part II

Ingat lagi tak nish pernah post tentang GAJAH ni dulu ..?

http://travianclan2011.blogspot.com/2012/04/pergh-kuat-nyer-gajah.html 

http://4.bp.blogspot.com/-DIjtjS3QxSQ/T361LWCMyII/AAAAAAAAAOk/P4fAF-43Ey0/s1600/gajah+kuat.jpeg 

hehehe .. sebenar nya log link serangan tu nish dah edit dah.. masa tu server masih berjalan..
so tak kan laa~ nish nak bagitau berapa sebenarnya defender yang nish ader kan? Itu salah satu dari strategy hehehe~

Ok ni log link serangan sebenar nya .. dan berapa jumlah defend nish dalam kampung tersebut :)

http://travian-reports.net/my/report/140134afe36,140135374d8,14013672abb,14013750511,140138d2eee,1401390ec05,140140034a1,14014145483,140142a917c,1401432c58d,1401440a699,1401459fc25,1401467ddb1 

   

Sunday, 24 June 2012

ART ARKITEK

ARTIFAK ARKITEK .. mengapa nish buka topik tu? Mengapa tidak artifak yang lain nya?

Bagi nish .. artifak ni sungguh bermakna buat nish .. sangat-sangat berharga kepada seorang pemegang WW. Kelebihan menggunakan artifak ini terbukti dengan melihat link2 serangan yang akan nish paparkan di bawah :)

Jom!!~ sama2 kita tengok ...



 Serangan ke atas WW yang ada artifak arkitek 


http://travian-reports.net/my/report/1356262da0b



Bandingkan dengan serangan keatas WW yang menggunakan artifek diet :

http://travian-reports.net/my/report/134408dd2bc 

WW level 86 .. tembok level 20

 
 Lagi .. lagi serangan keatas account yang menggunakan ARTIFAK ARKITEK ..click kat bawah

Saturday, 23 June 2012

FARM LIST

ok kali ini kita sembang pasal camne nak wat farm list ...

1. ok mula2 korang download "greasemonkey" di sini:
 https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/greasemonkey/

2. Pastu korang download lak "TRAVIAN TACTIC"
 http://userscripts.org/scripts/source/76663.user.js 

3. Log in ke Travian.Dan akan ada satu icon kat bawah sebelah kanan


harap sesapa yang nak guna cara ni.. bagi2 la credit gak yer kat blog ni 

** Sekiranya terjadi sesuatu yang tak baik berlaku di sebabkan menggunakan cara di bawah .. haaa~ nish tak bertanggungjawab tau~ sebab memang dah salah penggunaan script dalam Travian.. tu tanggung sendiri yer

cam biasa click kat bawah kalo nak tau lebihlanjut :

Log Serangan di antara WW di TS1

Jom!~ kita tengok antara serangan-serangan menuju ke WW yang bersaing di TS1 2011-2012
Nish cuma tunjuk kan serangan besar jer yer :

SETH TAN menyerang Sangbelang
http://travian-reports.net/my/report/139559ed4cf
ROONY menyerang Sangbelang
http://travian-reports.net/my/report/139560caf10
ARSENAL menyerang Sangbelang
http://travian-reports.net/my/report/1395631c2e1
CASTELLO menyerang Sangbelang
http://travian-reports.net/my/report/139565425e2
MARAUDERS
http://travian-reports.net/my/report/1395667e628
CLARIS
http://travian-reports.net/my/report/1395670b76f
DAE JOYEONG
http://travian-reports.net/my/report/1395684d46c
ATOK BEN
http://travian-reports.net/my/report/139569ddd61
CASTELLO 2nd time
http://travian-reports.net/my/report/139577cebfe
BACTERIA
http://travian-reports.net/my/report/139578eaa32
SKY_KNIGHT
http://travian-reports.net/my/report/1395798b953
MAT JACK
http://travian-reports.net/my/report/139580d48e2
MKA
http://travian-reports.net/my/report/139581a2cdc
BLACKBLADE
http://travian-reports.net/my/report/13958243227
SAKURA_TEENS
http://travian-reports.net/my/report/1395837c12e
IMANAD
http://travian-reports.net/my/report/139586cb76a
AKUDAHSODZ
http://travian-reports.net/my/report/1395883ad1c
THE DICTATOR
http://travian-reports.net/my/report/139589c2eff
BLACKLOTUS
http://travian-reports.net/my/report/139590c6125
T3NGKORAK
http://travian-reports.net/my/report/139591a0b3f
MARAUDERS 2nd time
http://travian-reports.net/my/report/1395929f28e
BACTERIA 2nd time
http://travian-reports.net/my/report/1395939a332
SKY_KNIGHT 2nd time
http://travian-reports.net/my/report/1395944ee89
BULMA
http://travian-reports.net/my/report/1395957d2f8
XXHANTUXX
http://travian-reports.net/my/report/13959661e45
IMMORTALS
http://travian-reports.net/my/report/1395985f624


SANGBELANG
http://travian-reports.net/my/report/119510145a6

BLACKFLAG
http://travian-reports.net/my/report/134408dd2bc

GAMAT ASLI
http://travian-reports.net/my/report/122080cffba

SITI JENAR
http://travian-reports.net/my/report/129806ffa13

BUSHIDO - rampasan artifak diet PAMAN
http://travian-reports.net/my/report/133777c6615,133778fdef5,133779867f5,1337805b9d4

WERTO
http://travian-reports.net/my/report/138694f4b25

MY OWN HAMMER - 2 jam sebelum server abis
http://travian-reports.net/my/report/13960636a32

Bagi sesetengah orang .. serangan yang akan nish papar kan nanti .. mungkin membuat ramai tertanya2 .. apa special nyer serangan tu.. ok ..
bagi nish sebagai penjaga WW .. serangan keatas gudang terutamanya dan serangan keatas jelapang dalam WW adalah mimpi ngeri bagi penjaga WW dan sesuatu yang sangat2 menggerunkan berbanding dengan runtuh nya WW hingga level 0 ..
sebab WW jatuh level 0 .. dalam masa genap 2 minggu .. senang2 naik balik ke level 50 ..



Dan serangan di bawah pula adalah yang terbaik nish pernah tengok..
serangan keatas WW sehingga level 0 dan dalam masa yang sama dapat meruntuh gudang besar .. :)

BLACKFLAG
http://travian-reports.net/my/report/134408dd2bc

 





Wednesday, 20 June 2012

YEA!!~ YEAA!~ KITA MEROMPAK

Raiding? Farming? Merompak? Carik rezeki? hahaha semua tu sama jer istilah nya .. makna nya haaa~ pergi buat serbuan ke kampung pemain yang tak aktif .. atau kampung2 musuh .. dan nish akan selow2 bagi tips camne nak merompak hehe .. ni ikut style dan pengalaman nish sendiri tau.








WW TS1 2011-2012


Yeaa!!~ yeaa!!~ menang dah ... alhamdulillah ..
legaa!!~ hahaha no more sleepless nite? tak jugak ha .. tetap gak bangun malam .. dah habit dah ..

Secara pribadi ni WW ketiga dah nish menang .. 

1st : Autopilot - MY5 (2009 - 2010)

2nd : TT bersama abg EvoX - TS6 (2011 - 2012)

3rd : Sangbelang - TS1 (2011 -2012)

dah!~ dah!!~ Jom!!~ kiter tengok gambar2 kenangan .. skit demi skit nish akan try update selalu ..


                                                  
 TERIMAKASIH kepada semua yang terlibat .. nak tengok gambar lagi .. click kat bawah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...