Translate

Thursday, 28 June 2012

REAL FAKES ???

Mission!!~ Mission!!~ mission!!~ perghh!!~ memang bersemangat bila yang suka serang-serang kampung orang bila dapat tau ada mission akan di jalan kan..
dan rasanya ramai masih tak faham .. mengapa setiapkali nak buat mission .. mesti ada arahan nak kena hantar fakes ..?
Macam leceh jer kan..? Tapi kena tahu.. dengan ada nya fakes (serangan palsu) akan banyak membantu mission yang akan di jalan kan .. untuk mengelirukan musuh .. yang mana real attack .. yang mana hanya fakes..

Travian T4 ni berbeza dari Travian versi classic tu sebab .. server classic hantar sekor askar pun dah memadai ..


Tapi kat server T4 .. askar yang perlu di hantar utk buat fakes tu nampak macam REAL ATTACK memerlukan 21 troops.


Contoh :
21 infantary (askar termurah jalan kaki)
atau nak buat nampak REAL seperti hantar cata :
20 infantry + 1 cata = 21 troops

Ini akan terjadi sekira nya menghantar kurang dari 21  askar 


Tanda ? tu menunjuk kan troops yang orang tu hantar :) kalau nampak macam tu hahaha gelak2 jer la ok :P

 ** in early game .. kalau tengok hanya Wira sahaja yang datang .. hehe lari kan atau hantar sahaja kemana-mana askar yg ada dalam kampung .. samada menumpang jap rumah kawan .. atau hantar pergi merompak .. asalkan takde dalam kampung semasa wira musuh tu datang bertandang :D .. sebab nya awal2 game .. ramai jer yang ingin level up wira masing2 .. so jangan bagi peluang pada musuh anda nak senang2  jer dapat level up ok :)

http://travian-reports.net/my/report/140180c268e 

Thanks abg Faizreek untuk link tu                                     



ART ARKITEK part II

Semua yang nish tulis dalam blog ini.. adalah pengalaman nish sendiri dan bersama kengkawan.. 
dan nish kongsikan bersama sekadar dengan niat ..mungkin boleh di jadikan rujukan pada yang ingin tahu :)
sharing is caring ~

Tips kali ini masih berkisar tentang WW .. 
ada yang bertanya .. mengapa nish letak art arkitek tu dalam Capital? Mengapa tak kat kampung biasa? Dan mengapa nish memilih artifak ARKITEK berbanding dengan artifak DIET?


Menjawab persoalan pertama : 
- satu account hanya di benarkan memiliki 3 artifak:
1. Satu artifak besar dan 2 artifak kecil
2. Semua artifak kecil
** Anda boleh memilik lebih dari 3 artifak dengan cara menjajah kampung yang ada artifak .. tapi kena di ingatkan.. hanya 3 artifak awal yang akan berfungsi


Melalui pengalaman menjaga WW .. nish suka menyimpan sendiri 2 PLAN WW (di kira 2 artifak kecik) dan artifak besar ARKITEK (artifak yang akan melindungi semua kampung yang ada dalam account itu termasuk WW)


Mengapa nish letak artifak ARKITEK dalam Capital..?


Paling penting bagi nish lebih senang nak melindungi artifak tersebut bila diletak kan dalam Capital dengan kapasiti jelapang yang besar , mudah laa~ nak letak banyak mana pun defend nanti dan ..

sebab kedua bagi nish la .. nish tak perlu risau ..tak kan ada cubaan nak menjajah untuk mencuri artifak tersebut nanti.. (capital tak boleh di jajah)


PLAN WW .. tak payah defend .. hanya "lari2kan" sebab..? sesuatu yang sangat menyukarkan bila nak menjaga banyak kampung -ve crops yang teruk - Capital dan WW dah cukup memeningkan kepala.

Adalah sangat penting bagi seorang pemegang WW membina banyak perbendaharaan supaya mudah untuk "melarikan" plan tu nanti

Jom!~ kita lihat antara serangan dalam percubaan nak merampas artifak ARKITEK :)

http://travian-reports.net/my/report/1401548b695 


http://travian-reports.net/my/report/14014950be1,14015028af4,140151a2c4b,14015239f99,140153defa5,140155d38b0,14015717789,140158da01d,1401597584d,140160d5ad9

PERGH!~ KUAT NYER GAJAH part II

Ingat lagi tak nish pernah post tentang GAJAH ni dulu ..?

http://travianclan2011.blogspot.com/2012/04/pergh-kuat-nyer-gajah.html 

http://4.bp.blogspot.com/-DIjtjS3QxSQ/T361LWCMyII/AAAAAAAAAOk/P4fAF-43Ey0/s1600/gajah+kuat.jpeg 

hehehe .. sebenar nya log link serangan tu nish dah edit dah.. masa tu server masih berjalan..
so tak kan laa~ nish nak bagitau berapa sebenarnya defender yang nish ader kan? Itu salah satu dari strategy hehehe~

Ok ni log link serangan sebenar nya .. dan berapa jumlah defend nish dalam kampung tersebut :)

http://travian-reports.net/my/report/140134afe36,140135374d8,14013672abb,14013750511,140138d2eee,1401390ec05,140140034a1,14014145483,140142a917c,1401432c58d,1401440a699,1401459fc25,1401467ddb1 

   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...